Perfekta sommarglassen!

Du: "Mamma! Kan jag få glass till mellis? SNÄLLASNÄLLASNÄLLA?"
Mamma: "Nej, ta en macka."


Vet ni vad? Nu kan ni äntligen få ett "Javisst!" på den frågan. Nu ska jag nämligen lära er att göra den perfekta sommarglassen man kan äta hur många man vill av utan att mamma och pappa ska bli arga!

Till detta behöver ni endast:
Frukt eller bär som ni tycker om!
Tips på bra frukter eller bär till detta: Vattenmelon, hallon, päron, apelsin, blåbär, äpple, kiwi, granatäpple, jordgubbar, grapefrukt.

Börja med att ta bort allt skal från frukterna, det ska bara vara fruktköttet.

Hur jag fixade mina frukter:

Kiwi: Skar istär i två delar och gröpte ur med en sked.

Apelsin: Skar av botten och toppen, sedan allt resterande skal. Efter det gjorde jag filéer, dvs skar ur fruktköttet i varje klyfta.

Päron: Jag använde mig av en potatisskalare.

 

I med fruktköttet i en bytta av något slag och mixa sedan sönder frukten med en stavmixer. En frukt i taget.

 

 

När frukten är mixad häller man lite i varje isglassform.

Psst! Har man inga formar kan man använda sig av plastglas och glasspinnar.


 

Sedan ska det frysas, vilket tar ett tag så man kan göra detta på kvällen så är dom frysta till morgonen!

 

 

GLASSIG SOMMAR!

 

//Isabella


Vi satsar på sommar'n

Hej!

Vi ska se till att komma igång med bloggen ordentligt i sommar. Just nu håller vi nämligen på med mycket skolarbete och det tar all energi... Men i sommar så ska vi minsann göra en massa roliga inlägg! :D

Här finns i alla fall ett Pippi-avsnitt att kolla på:


//LI

Minimaränger!

Får ni för få maränger på glassen när det är kalas? Är de sen svåra att få in i munnen? Här har ni lösningen: Minimaränger!

För att göra dessa söta små bakverk behövs:

3 äggvitor
2 dl socker
½ krm ättiksprit
Karamellfärg
ev. 1-2 tsk vaniljsocker


Börja med att separera äggulan från äggvitan.



Efter det ska ni vispa vitan, 1 dl socker och ättikspriten till ett hårt vitt skum. Bunken ska gå att vända ovanför huvudet (men passa er för att testa för tidigt). Till detta behöver ni en elvisp, annars kommer ni få vispa hur länge som helst! Det tar ett tag med elvisp också, så ge inte upp bara för att det inte blivit tillräckligt fast de första fem minuterna.



Sedan ska man vända ner den andra decilitern socker och 1-2 tsk vaniljsocker (om man vill ha lite vaniljsmak). När man vänder blandar man försiktigt ned något för att inte förstöra skummet.
Jag har valt att göra tre olika färger på mina maränger, därför delade jag upp min smet i tre små skålar. Vill man ha samma färg på alla har man bara kvar smeten i bunken.
Sedan hade jag på karamellfärg. Röd för rosa maränger, gul och röd för att få dem orangea/beigea och gul för att få dem gula!



Sedan blandade jag försiktigt i färgerna för att inte förstöra skummet.



Istället för spritspåsar använde jag mig av plastpåsar, då slipper man diska emellan varje och det är också lättare att fylla på eftersom det inte rinner ut i andra änden direkt.



När man fyllt påsarna klipper man ett litet hål i ena hörnet på varje påse och spritsar ut små klickar på en plåt.
Det ska sedan gräddas näst längst ner i ugnen i 100 grader med över och undervärme. Det tar ca 30 minuter, men för att veta om marängerna är klara får man ta ut dem å testa om de lossnar lätt från bakplåtspappret. Sitter de forfarande fast måste de gräddas lite till.



Sedan är det klart!



KALASDAGS!

//Isabella

RSS 2.0